ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΑΧΑ ΑΡΚΕΙ!

Μέχρι πρότινος, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε εθνική υποχώρηση, μειοδοσία, ή ακόμα και προδοσία (γιατί άλλωστε, οι κυβερνήσεις της χώρας που τόσο εμπιστεύεται και επικροτεί ο λαός, δίνοντας τους εκατομμύρια ψήφων, έχουν πλούσιο ιστορικό σε αυτές, είτε αφορά εθνικά θέματα είτε οικονομικά), να λαμβάνει τόπο ως μεμονωμένη πράξη ή σταδιακά.

Η αποστασία που οδήγησε στην απόσυρση της Μεραρχίας και την εισβολή στην Κύπρο, ήταν μία προδοσία που χρειάστηκε 12 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Αντίστοιχα, τα Ίμια, η νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι προδοσίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, έγιναν πάλι σε… "δόσεις".

Ουδείς ηγέτης της Ελλάδος όμως ακόμα και στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βίλνιους, ο οποίος για μια ακόμη φορά πρωτοτύπησε ως προς το πόσο εθνομηδενιστής και ανθέλληνας μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός.

  • «Η χειραψία»

Ο Κ. Μητσοτάκης με μια μόνο χειραψία (είτε εσκεμμένα είτε άθελα του, το αποτέλεσμα δυστυχώς παραμένει το ίδιο) με τον Τούρκο ομόλογο του (Ρ.Τ. Ερντογάν), επικύρωσε επτά διαφορετικές εθνικές μειοδοσίες, οι οποίες όλες συντελέστηκαν επί των ημερών της διακυβέρνησης του, και εάν κάποιος τις προέβλεπε έστω και μεμονωμένα το 2019, θα χαρακτηριζόταν ως «συνωμοσιολόγος» ή «ψεκασμένος». 

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την μοναδική ευκαιρία να «διαγράψει» με μία κίνηση και τα επτά εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με ένα απλό «βέτο», την ώρα που η Τουρκία αποτελούσε το μαύρο πρόβατο της συμμαχίας, αφού βρισκόταν σε συνεχή αναβρασμό και αντιπαράθεση με αρκετές χώρες της Δύσης. 

  • Οι επτά εθνικές μειοδοσίες 

  • Πρώτη μειοδοσία, το παράνομο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Πρόκειται για την ύψιστη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας έπειτα από την εισβολή στην Κύπρο. Με αυτή την ενέργεια, η Τουρκία άλλαξε τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος, κατέλαβε περιοχές εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα. Η Τουρκία επιχειρεί κανονικά βάση αυτού του παράνομου μνημονίου, χωρίς η Ελλάδα να έχει αντιδράσει επαρκώς έως καθόλου. 
  • Δεύτερη μειοδοσία, η κατάργηση του EastMed. Πρόκειται για την απεμπόληση της μεγαλύτερης διπλωματικής επιτυχίας που έχει καταγράψει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία μάλιστα είχε καταστεί και νόμος του αμερικανικού κράτους. Η Τουρκία όμως χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους της εντός του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, κατάφερε να εξαπατήσει το Κογκρέσο και παρά τις διαμαρτυρίες πολλών βουλευτών, να καταφέρει την ακύρωση του υψίστης εθνικής σημασίας αγωγού, που μόνο θετικά οφέλη θα είχε για την οικονομική ευημερία της χώρας μας.
  • Τρίτη μειοδοσία, ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, όπως επανειλημμένως έχει απαιτήσει εντελώς τυχαία η Τουρκία, με πρόσχημα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση αντί να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση όλων των οπλικών συστημάτων που απέστειλε, αποσύροντας στα από τα νησιά, σιώπησε.
  • Τετάρτη μειοδοσία, το περιβόητο ΤουρκοΑιγαίο (Turkaegean). Πρόκειται για μία ενέργεια σχεδόν ισάξια της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, αφού και εδώ παραδώσαμε όνομα, επιτρέποντας στην Τουρκία να το διεκδικήσει και να το «καταλάβει» ανενόχλητη, αποσκοπώντας καθαρά στην προώθηση του τουρκικού τουρισμού και συνεπώς της τουρκικής οικονομίας, εις βάρος πάντα των συμφερόντων της Ελλάδας. Ο τουρισμός καλώς η κακώς αποτελεί έναν από τους απομείναντες πυλώνες της διαλυμένης ελληνικής οικονομίας, οπότε δεν χωράνε παιχνίδια, πειραματισμοί και υποχωρήσεις σχετικά με αυτόν. 
  • Πέμπτη μειοδοσία, η νέα «εισβολή» στην Κύπρο, με τα Βαρώσια και πλέον την Αμμόχωστο. Αττίλας 3, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση. 
  • Έκτη μειοδοσία, η κατάργηση της συνθήκη του Μοντρέ, προπομπός για την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης, και η αντικατάσταση της Κύπρου στους χάρτες της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, από συντεταγμένες.
  • Έβδομη μειοδοσία, η επέκταση του Casus Belli στην Κρήτη. Χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  • «Έκρηξη» αγάπης από Μητσοτάκη για τον Ερντογάν: «Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω»  

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ευρωτουρκικές σχέσεις, λέγοντας πως ανέκαθεν η Αθήνα επιθυμούσε τη σύσφιξη των σχέσεων Βρυξελλών – Άγκυρας. Eπιβεβαίωσε, δε, πως κατά τη διάρκειας μιας ώρας συνάντηση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε και το ζήτημα των καταγγελλόμενων παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στα εσωτερικά δρώμενα της χώρας απαντώντας ότι «δεν μπορεί να πει περισσότερα για όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες». 

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ετέθη στο ραντεβού του με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο αποτελούν υβριδική απειλή για το ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα θέματα, που δε συζητά και δεν θεωρεί ότι αποτελούν κομμάτι του Ελληνοτουρκικού διαλόγου η Αθήνα. «Και εγώ και ο κ. Ερντογάν ξεκινούμε μία νέα θητεία, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την ειλικρίνεια των προθέσεων του, ναι είναι μία στροφή της Τουρκίας, πιθανώς και προσαρμογή στην πραγματικότητα και από τη στιγμή που δεν έχω δείγματα γραφής περί του αντιθέτου μπορώ να βλέπω το ποτήρι μισογέματο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

  • Τι έλεγε ο Μητσοτάκης πέρυσι στο Κογκρέσο 

Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τουρκία και τα F-16 των Αμερικάνων στην Άγκυρα, μετά από τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει όσα στόχευε, μέσω εκβιασμών, κάνοντας τους Ευρωπαίους να… σέρνονται στα πόδια του.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έπαψε να χαμογελάει δίπλα στον «Σουλτάνο» στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Βίλνιους, έκανε λόγο για θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου που μέχρι χθες απειλούσε ακόμα και να στείλει πυραύλους στην Αθήνα.

Προτού αναφερθούμε στις σημερινές δηλώσεις του, υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της περιβόητης ομιλίας του στο Κογκρέσο πριν από έναν χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: «Παρακαλώ σημειώστε επίσης το εξής: το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το ΝΑΤΟ σε μια εποχή που εστιάζουμε στο να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει την επιθετικότητα της Ρωσίας είναι μια ακόμη πηγή αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας. Και σας ζητώ να το έχετε αυτό υπόψη σας, όταν λαμβάνετε αποφάσεις για προμήθειες αμυντικού υλικού που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο». 

Σήμερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το τι κάνουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία, δεν αφορά άμεσα την Ελλάδα! «Το τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Τουρκία είναι κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, εμάς μας αφορά μόνο έμμεσα. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι η στάση του Κογκρέσου στο ζήτημα αυτό φαίνεται να είναι γνωστή, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Απομένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διατυπωθεί το αίτημα από την αμερικανική κυβέρνηση προς το Κογκρέσο. Νομίζω ότι είναι κοινός τόπος ότι οι εξοπλισμοί οι οποίοι δίνονται σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά άλλων χωρών μελών της Συμμαχίας. Αλλά αυτό, όπως σας είπα, δεν είναι κάτι το οποίο αφορά άμεσα την Ελλάδα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως φαίνεται είναι έτοιμος για… οπισθοχωρήσεις.

  • Κουκκίδα στους χάρτες του ΝΑΤΟ η Κύπρος με την ευλογία της Ελλάδος

Το θέμα κυοφορείται αρκετές ημέρες τώρα. Οι φόβοι ότι θα εξαλειφθεί το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους ΝΑΤΟϊκούς χάρτες αποδείχτηκαν βάσιμοι. Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά απέτυχε να αποτρέψει την τουρκική μεθόδευση.


Πηγή: Εφημερίδα «Εστία»

Κρίσιμα σημεία του χάρτη θα παύσουν να αναφέρονται με το όνομά τους και αντ’ αυτού θα προσδιορίζονται με τις γεωγραφικές τους συντεταγμένες. Υπερτονίζεται εν προκειμένω, από κάποιους κύκλους, ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποδίδονται μόνο τα σημεία που αφορούν την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά το σύνολο των περιοχών στις οποίες θα δραστηριοποιούνται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για προσχηματικές διατυπώσεις. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα άλλοθι, προκειμένου να δικαιολογήσουν την στάση τους όσοι συμφώνησαν, της ελληνικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης. Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στους συγκεκριμένους χάρτες του ΝΑΤΟ, η υπόσταση της οποίας να αμφισβητείται. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνον για την Κύπρο. Είναι ένα ακόμη βήμα στην μακρά προσπάθεια της τουρκικής διπλωματίας να εξαλείψει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κρατική οντότητα. Και στο Βίλνιους κατόρθωσε να την εξαλείψει από τους επιχειρησιακούς χάρτες του ΝΑΤΟ.

Με την ανοχή της Ελλάδας κατέστησε «κουκκίδα στον χάρτη» μια κυρίαρχη χώρα, μια χώρα που υφίσταται διαρκή κατοχή από έναν εισβολέα εξ ίσου, αν μη και περισσότερο βάρβαρο από αυτόν που πολεμά στην Ουκρανία την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει η Ατλαντική Συμμαχία. Να δούμε τώρα υπό ποιους όρους θα αποδεχθούν τα εμπλεκόμενα μέρη την πρόσκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για συνομιλίες προς την κατεύθυνση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας; Και την ίδια στιγμή ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαριεντίζεται με τον Ταγίπ Ερντογάν και μας πληροφορεί ότι η συνάντησή τους σήμανε μια «συγκροτημένη νέα αρχή» ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε η Τουρκία τα F-16 της εναντίον της Ελλάδας. Και όταν παραβίαζαν τον ελληνικό χώρο τι έκαναν δηλαδή; Και όταν ενεπλέκοντο σε αερομαχίες όπως τότε που έχασε την ζωή του ο σμηναγός Κώστας Ηλίακης δεν εκινούντο εναντίον της Ελλάδος;

Την στιγμή που γίνονται όλα αυτά, είναι απορίας άξιο, πού βλέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι «υπάρχει διάθεση να επαναπροσεγγίσουμε το πλαίσιο των σχέσεων μας από μια θετική σκοπιά». Η Αθήνα πάντα είχε μια θετική διάθεση. Η Άγκυρα όμως; Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα «αξιοποιήσει» η Κυβέρνηση Ερντογάν τα αποτελέσματα της Συνόδου στο Βίλνιους όταν θα τεθεί ζήτημα επανάληψης των συνομιλιών για την Κύπρο. Ήδη ο Ερντογάν απαιτεί την αναγνώριση δύο κρατών στην Μεγαλόνησο. Τώρα θα έχει να λέγει πως η Κυριακή Δημοκρατία έχει παύσει να υφίσταται. Την διέγραψε το ΝΑΤΟ από τους χάρτες…Και θα περιμένουμε να δούμε πού ακριβώς κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, όσον αφορά στην ονομασία των Στενών. Ναι μεν υπάρχουν γενικές αναφορές στην Συνθήκη του Μοντρέ στην παράγραφο 79 των συμπερασμάτων για την Μαύρη Θάλασσα, αλλά όπως είναι γνωστόν «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Και οι λεπτομέρειες για το τι αναγράφεται στην πολυσέλιδη βίβλο του ΝΑΤΟ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ένα ακόμη ζήτημα είναι ότι ετέθησαν οι βάσεις για τον τερματισμό των «διερευνητικών επαφών» και την «αναβάθμιση» των ελληνοτουρκικών συνομιλιών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και ηγετών. Προαναγγέλθηκε άλλωστε η επομένη συνάντηση κορυφής στην Θεσσαλονίκη το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι αλήθεια ότι μετά 64 κύκλους διερευνητικών το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά ανύπαρκτο. Δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος.

Συνεπώς είχε δίκιο ο απελθών υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που άφησε ως παρακαταθήκη την σύσταση να υπάρξει μια νέα προσέγγιση στην μεθοδολογία των ελληνοτουρκικών συζητήσεων. Προφανώς όμως όμως δεν εννοούσε ότι αυτές πρέπει να σημάνουν ελληνική υποχωρητικότητα και ακόμη περισσότερο εγκατάλειψη της Κύπρου.

  • Η αμφιλεγόμενη φωτογραφία του Πρωθυπουργού 

Μνήμη χρυσόψαρου φαίνεται να έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού δέχτηκε μετά χαράς να φωτογραφηθεί με Τουρκάλα δημοσιογράφο, που μόλις πριν ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε επίθεση κατά της χώρας μας!

Η δημοσιογράφος είναι η Χαντέ Φιράτ, η οποία μόλις πέρυσι έκανε επίθεση στην Ελλάδα από το CNN Turk, καλώντας τους συμπατριώτες της να μην επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά και να μην ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό! 

Χθες σε μια άκρως προπαγανδιστική κίνηση έσπευσε να βγάλει σέλφι στο Βίλνιους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φάνηκε να μην είχε κανένα πρόβλημα.

Την συγκεκριμένη φωτογραφία έσπευσε να δημοσιεύσει σήμερα -για ευνόητους λόγους- η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, θεωρώντας μας σίγουρα μεγάλα χαϊβάνια! 

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 είχε συνδεθεί με τον Ερντογάν μέσα facetime και καλούσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους! 

  • Τι κρύβεται πίσω από το «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» Ελλάδας-Τουρκίας

Το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας», δηλαδή η κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Τουρκίας υπό την προεδρία του Κ.Μητσοτάκη και του Ρ.Τ.Ερντογάν, το οποίο επί της ουσίας είναι μία προσπάθεια δυτικών κέντρων εξουσίας για να «ομοσπονδοποιήσουν» τις δύο χώρες, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που η Άγκυρα δημιουργεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την ουσιαστική «απορρόφηση» της Ελλάδας από την Τουρκία. 

Γιατί όταν δημιουργείς μία «συνομοσπονδία» με προοπτική να γίνει κάποτε «ομοσπονδία», και τα μεγέθη είναι ετεροβαρή, η χώρα η οποία έχει το λιγότερο πληθυσμό όπως η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων στο τέλος «απορροφάται» από τη χώρα με τον πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό όπως η Τουρκία των 85 εκατομμυρίων. 

Το 2016 στη Σμύρνη είχε λάβει χώρα για τέταρτη φορά η σύγκληση του «Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας».

Φυσικά, είναι κάτι το οποίο απέτυχε στην πράξη διότι απλούστατα η Τουρκία αντιμετώπιζε την Ελλάδα ήδη ως «δορυφόρο» της και δεν σταμάτησε ποτέ την παρανοϊκή και επιθετική συμπεριφορά απέναντι της. 

Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για μία ταυτόχρονη συνεδρίαση των δύο υπουργικών συμβουλίων όπου θα τεθούν ζητήματα από τη διπλωματία έως τον πολιτισμό.

Με λίγα λόγια πέραν της γεωπολιτικής, της άμυνας, της εθνικής ασφάλειας θα συζητούνται και ζητήματα που αφορούν ακόμα και το πως παρουσιάζεται η Τουρκία στην ελληνική Ιστορία και υποτίθεται θα γίνεται και το αντίστροφο. 

Με λίγα λόγια κάποιοι στις ΗΠΑ σκέφτηκαν πως για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με δύο-με βάση την Ιστορία και όχι τις ανθρώπινες σχέσεις-εχθρικούς λαούς, «ας αναγκαστούν να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον».

Ακόμα κι αν σημαίνει αυτό ότι ο ένας από τους δύο μπορεί να αφομοιωθεί λόγω μικρότερου πληθυσμιακού μεγέθους.Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που ειδικά στην Ελλάδα χτυπιούνται ανελέητα, μέσω της τηλεόρασης, της πνευματικής ελίτ και μέσω της διάβρωσης των ηθών και του κοινωνικού ιστού, οι βασικές θρησκευτικές και εθνικές αξίες.

Άλλωστε, είναι προφανές πως ένας μη ενεργός Ορθόδοξος μπορεί να προσεγγίσει πολύ πιο εύκολα έναν «κοσμικό» Τούρκο ή έναν μουσουλμάνο Τούρκο. 

Οι Δυτικοί θέλουν ένα συμπαγές μέτωπο στην Ανατολική Μεσόγειο ενάντια στην Ρωσία και θέλουν να εξορυχτούν με κάθε τρόπο και μέσο οι υδρογονάνθρακες της περιοχής, ακόμα κι αν αυτό γίνει εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Δεν έχουν άλλο χρόνο για χάσιμο και γι’ αυτό και θέλουν να «σβήσει» η όποια ελληνοτουρκική διαμάχη άμεσα. 

Παράλληλα, από το φθινόπωρο θα δρομολογηθούν τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως συζήτησαν χθες στη δική τους κατ’ ίδιαν συνάντηση ο Νίκος Δένδιας με τον νέο ομόλογο του Γιασάρ Γκιουλέρ. 

Συνεπώς, είναι απορίας άξιο πως μια "κεντροδεξιά" κυβέρνηση που δεν παύει να επικαλείται τον δήθεν πατριωτισμό που την διακατέχει και την αγάπη που έχει για την χώρα της και την προάσπιση των συμφερόντων της, συμφωνεί σε ένα κοινό υπουργικό συμβούλιο μεταξύ δυο χωρών που αντιδικούν διαχρονικά, με ευθύνη φυσικά της Τουρκίας, που μόνο δείνα μας έχει προκαλέσει, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ωφελεί σε καμία περίπτωση την Ελλάδα. Ακόμη, μόνο απογοήτευση και λύπη μπορεί να φέρει η εξής δήλωση του Μητσοτάκη, που ο καθένας που έχει πατριωτική συνείδηση συνειδητοποιεί τι προαναγγέλλει: «Οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι η αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης. Υπάρχει μια τολμηρή ατζέντα με την Τουρκία που είμαι διατεθειμένος να διερευνήσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης (13/7) στον ΣΚΑΪ.  

Χρήστος Τσάκος

Comments
* The email will not be published on the website.