Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Οι χαρακτήρες και επομένως οι συμπεριφορές του κάθε ανθρώπινου τύπου καθώς επίσης και οι ευαισθησίες και οι προδιαθέσεις του σε θέματα διανοητικής, ψυχολογικής και φυσικής υγείας εξαρτώνται απολύτως από τον κληρονομούμενο τύπο και την αρσενική ή θηλυκή κυρίαρχη ποιότητα. 

Επιγενετικά χαρακτηριστικά μπορεί να «λουστράρουν»{βελτιώνουν} την προσωπικότητα, λέει ο Γιώργος Πασχαλίδης, αλλά κάτω από την επιφάνεια πάντα βρίσκεται η αληθινή φύση μας, την οποία μας δίνει ο τύπος μας. 

  • Ο Α τύπος έχει την ικανότητα να εστιάζει και να παραμένει εκεί, σε οποιοδήποτε σκοπό επιδιώκει. Ο τύπος Α δεν είναι ονειροπόλος, είναι οραματιστής, δημιουργός της πραγματικότητας, της δικής του και των άλλων, (ένας διανοητής μπροστά από την εποχή του.) Είναι μοναχικός και περήφανος καθώς γεννήθηκε για να οδηγεί τους άλλους (να ηγείται των άλλων) και έχει αξιοθαύμαστο αυτοέλεγχο που αν χάσει υπό ακραία πίεση μπορεί να οδηγηθεί σε βίαια ξεσπάσματα νεύρων. 
  • Ο Β τύπος δημιουργήθηκε για να γεννά και να συντηρεί τη ζωή, και για αυτό η φύση του είναι εξαιρετικά συντηρητική. Αντιπροσωπεύει τη θηλυκή πλευρά στο σχέδιο της Τριαδικής Δημιουργίας, ανεξάρτητα από το φύλο στο οποίο ανήκει. Του έχει δοθεί ο ρόλος (του φύλακα του θησαυροφυλακίου). Βαρετός καθώς είναι, αγαπά τις λεπτομέρειες, και το μυαλό του κάνει κύκλους δίχως τελειωμό (πιθανότατα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της «φωλιάς» του). Η ηθική –με τη στενή της έννοια- είναι ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά. 
  • Ο Γ τύπος ανθρώπου είναι το παιδί της Δημιουργίας και ως τέτοιο φέρει χαρακτηριστικά και των δύο τύπων. Κυρίαρχα κληρονομούμενα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας  για τον τύπο Γ είναι τα συναισθήματα της ανασφάλειας και της απόρριψης. Γοητεύεται από δύσκολους στόχους και συχνά αναλώνεται στην προσπάθειά του να τους φτάσει. 

Ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής κατηγοριοποίησε το ανθρώπινο είδος παρατηρώντας με την καθαρότητα της σκέψης του τις διαφορές και τις ομοιότητες στον χαρακτήρα των ανθρώπων. 

Η τυπολογία του Γιώργου Πασχαλίδη είναι αμιγείς βιολογικοί κανόνες, ενσωματωμένοι στα γονίδια για να υπηρετήσουν την εξέλιξη του ανθρώπου στο σχέδιο της δημιουργίας. 

Εκτός από τις λεπτομερείς βιολογικές ιδιαιτερότητες του καθενός ανθρώπινου τύπου, εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές παρέχονται από τον κ. Πασχαλίδη έτσι ώστε η ορμονική ισορροπία να διατηρείται στα βέλτιστα επίπεδα εμποδίζοντας έτσι την εκδήλωση ασθένειας. 

Ο Γιώργος Πασχαλίδης τονίζει πως το πεπρωμένο δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι αδυναμίες του κάθε τύπου οι οποίες εμποδίζουν τη καθαρή μας σκέψη κάνοντας έτσι τον άνθρωπο να ζει τη ζωή του αναποτελεσματικά. 

Έχοντας ο ίδιος αναλύσεις σε βάθος τα συστατικά του χαρακτήρα, είναι σε θέση να προτείνει πρακτικούς τρόπους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια του κάθε τύπου. 

Με σκοπό να διαδώσει τη «Νέα Γνώση» που έχει αποκτήσει (την οποία, ας σημειωθεί, δεν αναζήτησε ποτέ) τον Οκτώβριο του 2009 εξέδωσε το βιβλίο «Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής». 

Αργότερα έβγαλε στην κυκλοφορία (Φεβρουάριος 2010) το ηχητικό βιβλίο (CD Book) – μια συζήτηση με τον αγαπημένο του φίλο, ηθοποιό, Στράτο Τζώρτζογλου με τίτλο «Θρόισμα Αγάπης».

Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο του «Όταν ο Άνθρωπος Συναντήσει τον Εαυτό του». Το τρίτο του βιβλίο «Η Γέννηση του Νέου Ανθρώπου» (Απρίλιος 2011) ερευνά την Ιερότητα που πρέπει να εμπλακεί στη σύλληψη, φιλοξενία και ανατροφή των παιδιών μας έτσι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ξανα-αποκτήσουν, προς όφελος του είδους μας, τις από καιρό χαμένες, ουσιαστικές, θεϊκές ποιότητες του ανθρώπου. 

Όλα τα βιβλία του Γιώργου Πασχαλίδη έχουν γίνει best sellers στην Ελλάδα.

Στα βιβλία του ο συγγραφέας δίνει ένα νέο ορισμό για την αγάπη και τον παλιό μεγάλο εχθρό του ανθρώπου: την κατεστημένη του λογική. 

Ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης είναι Έλληνας πολίτης, γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στο Αιγίνιο του Νομού Πιερίας στη Β. Ελλάδα. Είναι παντρεμένος με την κ. Χρυσούλα Χατζημιχαήλ και έχουν δύο παιδιά.

Πηγή: nbmedia.gr

Διαβάστηκε 4059 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εγκέφαλος - 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας