Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eργαστήριο θεατρικού αυτοσχεδιασμού & Θεατρικό Παιχνίδι με project

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το Θεατρικό Παιχνίδι και το Σωματικό Θέατρο (υπό μορφή σεμιναρίου) όταν συνδεθούν με ένα καλλιτεχνικό project μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα τους συμμετέχοντες. Η Ανατολή Αθανασιάδου έχει ένα προκλητικό σχέδιο για το φετινό σεμινάριο στο Μικρό Πολυτεχνείο, που εξελίσσει την περυσινή εκπαιδευτική της δράση πάνω στο αντικείμενο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Ανατολή Αθανασιάδου

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: 11/9/2013, ώρα 20:00 στην Ταράτσα του ΜΠ

ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: Κυριακή 22/9/2013, ώρες 17:00 - 19:30 (Ανοιχτό Μάθημα με ελεύθερη συμμετοχή κατόπιν κράτησης)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 συναντήσεις, κάθε Κυριακή, ώρες 17:00  - 19:30, σύνολο 25 διδακτικές ώρες

ΕΝΑΡΞΗ: 29 Σεπτεμβρίου 2013


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΤΟ PROJECT

Με κύρια εργαλεία ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού και ψυχοδράματος θα επιχειρήσουμε να μετακινήσουμε τα όρια του εαυτού μας.

Θα αναζητήσουμε την αυτογνωσία μας και θα προσπαθήσουμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας , να εκφράσουμε νέες επιθυμίες, να δοκιμάσουμε νέες συμπεριφορές και να αναπτύξουμε θετικούς τρόπους επικοινωνίας.

Με το παιχνίδι ως βασικό μέσο έκφρασης θα εξερευνήσουμε τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητας μας.

Ασκήσεις εμπιστοσύνης, χαλάρωσης, επαφής και συγκέντρωσης, θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας όχι μόνο ως μονάδα αλλά και ως μέλος μιας ομάδας που δημιουργεί και δρα ελεύθερα στα ερεθίσματα και τις συνθήκες που προκύπτουν.

Θα δώσουμε σημασία και έμφαση στο σώμα μας ως εκφραστικό μέσο και υποκριτικό εργαλείο και θα δοκιμάσουμε τεχνικές physical theater & devised theatre που θα μας κάνουν να δουλέψουμε σαν σύνολο τόσο τη σχέση του καθενός από εμάς με τον εαυτό του όσο και τη σχέση του με την ομάδα.

Το σεμινάριο δέχεται και δεν διαχωρίζει αρχάριους και ελαφρά προχωρημένους, αντίθετα απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει διάθεση για παιχνίδι και μια πιο αυθόρμητη μορφή επικοινωνίας μέσω της Δραματικής Τέχνης. Παράλληλα απευθύνεται σε νέους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς και καλλιτέχνες που θέλουν να ασκηθούν στο αντικείμενο, όπως και σε όσους θέλουν απλά να διασκεδάσουν και να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να ξεπεραστεί ο Φόβος της Έκθεσης μπροστά σε άλλους.  Τα μαθήματα δομούνται πάνω σε μια ιδέα που ως work in progress η εξέλιξή της θα μπορούσε να αποτελέσει ευφάνταστο παραστασιακό υλικό ή / και Παράσταση σε ένα Σεμινάριο επόμενης ταχύτητας από τις αρχές του 2014.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των σεμιναρίων η ομάδα αξιοποιώντας το υλικό των συναντήσεών της θα δημιουργήσει εφόσον το επιθυμεί, ένα Νέο Κύκλο Μαθημάτων με στόχο ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Διαβάστηκε 1832 φορές