Sisters Project

Rate this item
(1 Vote)
  • Λίγα λόγια για τις sisters…

ΚΑΛΛΙΟΠΗ:

Τέλειωσε γραφιστική στη ΒΑΚΑΛΟ και στη συνέχεια δούλεψε αρκετά χρόνια σαν art director κυρίως στο χώρο της διαφήμισης. Μπαίνοντας στη ΒΑΚΑΛΟ μπήκε στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας και του design. Αγαπημένα της εργαστήρια επιλογής ήταν η φωτογραφία και το κόσμημα.
Δημιουργούσε για δική της χρήση, από παλιά, κοσμήματα-αξεσουάρ, ανακυκλώνοντας διάφορα υλικά, με αδυναμία στα παλιά κουμπιά.
Από πιτσιρίκι τη γοήτευε ο μαγικός κόσμος της γκαρνταρόμπας... της μαμάς, γιαγιάς, αλλά και του μπαμπά! Πάντα είχε την τάση να ψάχνει και να δανείζεται κομμάτια από το παρελθόν και να τα προσαρμόζει στο σήμερα.
Τη συνεπαίρνουν περισσότερο η σύλληψη της ιδέας και η διαδικασία της σύνθεσης (σχήματα, όγκοι, χρώματα), από την κατασκευή, καθώς και οι αντιθέσεις και το “μπαστάρδεμα” διαφορετικών υλικών.

ΕΥΔΟΚΙΑ: Tέλειωσε τη σχολή αργυροχρυσοχοϊας, αλλά δεν το εξέλιξε,  ασχολιόταν κατά καιρούς χομπίστηκα, παράλληλα με μια επιχείρηση που διατηρούσε. Προτιμούσε να δουλεύει 1000άρι ασήμι, μέχρι που ξεκίνησαν τις SISTERS PROJECT και καταπιάστηκε με άλλα υλικά και τεχνικές, όπως το πλέξιμο με το βελονάκι.
Διαθέτει επιδεξιότητα και υπομονή σε καθηλωτικές τεχνικές, οι οποίες τη χαλαρώνουν. Tης αρέσει να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει νέες για εκέινη, όπως τελευταία το macrame.

  • Τι κοινό έχουν και σε τι διαφέρουν...

Είναι αδερφές, με κοινά παιδικά βιώματα αλλά διαφορετικά ενδιαφέροντα και ερεθίσματα. Λειτουργούν συμπληρωματικά ως ιδιοσυγκρασίες και σε δεξιότητες. Δύο διαφορετικές προσωπικότητες που συμπληρώνουν το παζλ της συνεργασίας κι αυτό δίνει λόγο ύπαρξης και των δύο.

  • Οι βασικές τους συλλογές...

Η πρώτη βασική συλλογή ήταν η “Σεμέν”, εμπνευσμένη από τη γιαγιά τους (expert στο εργόχειρο) και μάλιστα τα πρώτα νήματα που χρησιμοποιήσαν ήταν δικά της, κάτι χρόνων δηλαδή! Τα κολιέ-σεμεδάκια έχουν πολυμορφικό χαραχτήρα, φοριούνται και μακριά και κοντά, πάνω από ρούχο ή σε γυμνό μπούστο.
Η άλλη πιο πρόσφατη βασική συλλογή τους είναι η “Granny’s Collars & Cuffs”, η νεο-vintage τάση του γιακά σε μια δική τους έκδοση και με προέκταση στην ιδέα της μανσέτας. Θα μπορούσαν να είναι κομμάτι που έκοψες από ένα ρούχο ή κομμάτι που πρόσθεσες σ’ αυτό, που συμπληρώνουν ή μεταμορφώνουν ένα φόρεμα, μια μπλούζα, ένα t-shirt.

  • Που απευθύνονται...

Σε γυναίκες που το styling είναι παιχνίδι και χαρά γι’ αυτές κι αυτό γιατί απ’ τη μία είναι συχνά δεσμευτικά, στο συνδυασμό τους με το ρούχο, γιατί έχουν όγκο και χρώμα, αλλά απ’ την άλλη το ίδιο κομμάτι σου δίνει ελευθερία επιλογής με διαφορετικό αποτέλεσμα, φορεμένο σε γυμνό δέρμα ή πάνω από ρούχο.
Σε όσες αρέσουν οι vintage επιρροές, αφού δανείζονται από το παρελθόν σε υλικά, τεχνικές και ιδέες, ανασύροντας μαμαδίστικες και γιαγιαδίστικες μνήμες.
Υπάρχουν και οι συλλογές κυρίως σε βραχιολάκια που είναι πιο ευκολοφόρετες και παντός καιρού και φύλου.
Και δεν ξεχνάνε και τις “μικρές κυρίες”!

  • Που μπορείτε να τις βρείτε...

Στη νέα τους σελίδα στο fb , η οποία λειτουργεί σαν μέσο παρουσίασης και προώθησης της δουλειάς τους, των event που σχετίζονται μ’ αυτή, καθώς και μιας γενικότερης αισθητικής που τις αντιπροσωπεύει.
Μπορείτε να δείτε δουλειά τους από κοντά με ραντεβού κι επίσης στο FLEA MARKET όπου συμμετέχουν σταθερά.
Κάποιες περιστασιακές συνεργασίες τους με μαγαζιά ανακοινώνονται κατά καιρούς μέσω της σελίδας τους στο fb.

Read 4136 times